ALSRacing/

7. 1. 2011

Plata pro formuli F1-09 3Racing

Filed under: Formule 1/10,Novinky — admin @ 20:38

S nárůstem popularity desetinových formulí přišel nesporně čas na výrobu náhradních dílů a tuningu k těmto modelům. Řady uživatelů této formule se díky příznivé nákupní ceně v e-shopech HK výrazně rozrostly a je jistě nemálo těch kteří začínají řešit problém s dostupností náhradních dílů. Celkem běžný postup nákupu dvou kusů modelů a následná „kanibalizace“ jedné ze stavebnic je sice vcelku použitelné řešení ale jen do okamžiku kdy se ukáží slabá místa modelu a kdy začnou opakovaně odcházet  shodné díly.

plataspec1

Jedním z míst kde je vysoký potenciál defektů jsou u tohoto modelu spodní plata. Kritickým je především zavěšení zadních bočních táhel, kde je v originálním provedení kolem kulových kloubků opravdu velmi málo materiálu. Proto nyní přichází ALSracing s nabídkou spodních plat vyfrézovaných z vysokotlakého laminátu, která mají kritická místa v rámci prostorových možností zesílená.

plataspec4

Hlavní spodní plato se standartně dělá tak jako stavebnicové ze sklolaminátu síly 2,5mm ale na objednávku je možno zhotovit i extra silné plato z materiálu síly 3mm. 

platohlavni1

Zadní plato, které je v originálu jen 2mm silné je ve verzi ALSracing silné 2,5mm a lze rovněž objednat 3mm variantu.

platozadni1

plataspec2

plataspec3

Plata dodávaná samostatně mají v oblasti kloubků zesílení méně výrazné a otvory závěsů bočních táhel  jsou shodné s originálem a tak lze kombinovat originální plato 3Racing s neoriginálním platem ALSracing. Zadní plato je ovšem v každém případě vyrobeno u ALS z materiálu síly 2.5mm a bude tedy vždy pevnější.

Plata prodávaná v sadě jsou zesílena výrazněji. Více je patrné z  přiložených foto.

plataspec41

 

Méně exponovaná plata jako je zadní nosník křídla či horní plato zatím nejsou ve standartní nabídce e-shopu ale pochopitelně je v případě nutnosti zájemcům vyrobíme. 

Pro uživatele této formule chystáme v brzké době   výrazné rozšíření nabídky náhradních dílů a také nějaká další drobná vylepšení. Plata lze objednat na techto odkazech:

Zesílená plata v setu hlavní plus motorové zde

Extra zesílená plata v setu z laminátu 3mm  zde

Samostatné spodní hlavní plato v plně kompatibilním provedení se zadním platem 3Racing  zde

Samostatné spodní motorové plato v plně kompatibilním provedení se hlavním platem 3Racing  zde

Powered by WordPress